SVØMMEKLUBBEN JET » POLITIKKER

Svømmeklubben JET har politik imod seksuelle krænkelse

Formålet med denne politik er at skabe tryghed og sikkerhed i vores klub for alle. Det skyldes, at vi ønsker at undgå og forebygge pædofili og andre ulovlige seksuelle overgreb. Klubbens etiske værdigrundlag er, at vi bestræber os på at leve op til den tillid, som bliver dannet mellem forældre og børn til os.

Vi er opmærksomme på seksuelle overgreb i det daglige. Hvis der opstår mistanke om seksuelle overgreb, så vil vi tage hånd om det. Ansatte hos Svømmeklubben har underskrevet en børneattest for at arbejde hos os.

Leveregler

Vi snakker ordenligt til hinanden. Sjofle tilråb eller kommentarer om hinandens kroppen frabedes. Det tilstræbes, at nye trænere ikke fra starten af skal have eneansvaret for et hold børn eller unge. Bestyrelsen besøger jævnligt holdene og/eller snakker løbende med trænerne.

Ved arrangementer er der altid mindst to trænere eller ledere med. Bestyrelsen opfordrer forældre til at være aktiv deltagende i børnenes idrætsliv.

Voksne går ikke ind i det modsatte køns omklædningsrum. Når barnet er 6-7 år gammel, så forventes det, at barnet kan omklæde og bade i eget køns omklædningsrum også for at tage hensyn til andre, som kan føle forlegenhed. Så indtil 6-7 års alderen, må barnet gerne gå med ind på det modsatte køns omklædningsrum.

Det er uacceptabelt at tage billeder i omklædningsrummet.

Forældre kender sine børn bedre, end vi gør og er derfor bedre til at opdage, om der er et barn som mistrives.

Alle har pligt til at gå til bestyrelsen, hvis de hører rygter eller selv oplever/ fornemmer, at noget er galt.